fbpx

Good Contents Are Everywhere, But Here, We Deliver The Best of The Best.Please Hold on!
Data is Loading...
PORTFOLIO
Tražilica
SHOP
Your address will show here +12 34 56 78

Uvjeti kupnje (Predugovorne obavijesti)

 

    1. Općenito

Internetska stranica www.obuca-kundid.hr u vlasništvu je trgovačkog društva KUNDID d.o.o., Velika Mlaka, Prilaz Kovačima 5, OIB: 17300424956. Svi materijali koje se nalaze na www.obuca-kundid.hr internetskoj stranici ekskluzivno su intelektualno vlasništvo tvrtke KUNDID d.o.o., mogu se koristiti isključivo uz izričito odobrenje nositelja autorskih prava.

Ovi Uvjeti kupnje (Predugovorne obavijesti) dio su obveze Prodavatelja sukladno odredbama Zakona o zaštiti potrošača, te služe tome da Kupac prije nego sklopi ugovor na daljinu bude na jasan i razumljiv način obaviješten o nizu okolnosti bitnih za zaključenje, izvršavanje, raskid ugovora, a sve sukladno zakonskom uređenju.

Pojam Prodavatelj odnosi se na: trgovačko društvo KUNDID d.o.o., Velika Mlaka, Prilaz Kovačima 5, OIB: 17300424956, MBS: 080349999, tel:01/6227759, fax:01/6227749, e-mail: info@obuca-kundid.hr, web: http://www.obuca-kundid.hr.

Pojam Kupca odnose se i na: klasičnog potrošača –  fizičku osobu koja izvan bilo kakve djelatnosti naruči i plati bilo koji proizvod prisutnih na web stranici Prodavatelja, ali i na kupce obrtnike, trgovce pojedince i fizičke osobe koje obavljaju poslovne djelatnosti, a koji su zaštićeni odredbama Zakona o zaštiti potrošača samo ako kupuju proizvode nevezano za svoje poslovne djelatnosti, te na sve ostale kupce primjerice pravne osobe.

Uvjeti kupnje čine dio ugovora sklopljenog na daljinu zajedno sa specifikacijama i cijenom/ama kupljenog/ih proizvoda, te će se smatrati kako je ugovor sklopljen plaćanjem ponude koja će se kupcu dostaviti na e-mail. Nakon što Kupac izvrši uplatu, Prodavatelj mu dostavlja e-mail s kojim potvrđuje da je ugovor sklopljen i dostavlja proizvod.

Za valjano sklopljeni ugovor potrebno je da je Kupac osoba koja ima potpunu poslovnu sposobnost.

Kupac odgovara za potpunost i istinitost podataka koje navodi, a nužni su za dostavu kupljene robe.

2. Glavna obilježja robe

Glavna obilježja robe: proizvodi su prikazani opisno i fotografijama. Fotografije proizvoda su ilustrativne prirode te ne moraju uvijek i u svim detaljima odgovarati proizvodima koji su predmet narudžbe. KUNDID d.o.o. posebno ističe da vizualni identitet proizvoda prikazan na fotografiji ne mora odgovarati izgledu proizvoda u stvarnosti, pogotovo obzirom na postavke monitora na računalu kupca, razlike u percepciji boja kako ih Korisnik vidi na zaslonu i sl. U slučaju gore navedenog nesklada između proizvoda prikazanog na fotografiji i isporučenog proizvoda ne radi se o nedostatku proizvoda.

Predmet narudžbe mogu biti samo proizvodi za koje Prodavatelj e-mailom naglasi kako su traženi model i veličina raspoloživi i dostupni. Ukoliko naručeni proizvod nije raspoloživ na skladištu, Prodavatelj će obavijestiti Kupca da proizvod trenutno nije raspoloživ te ponuditi mogućnost kupnje alternativnog proizvoda, ukoliko on postoji, koji je raspoloživ za isporuku i koji je po svojim karakteristikama najbliži proizvodu koji nije moguće isporučiti.

    3. Cijena proizvoda

Cijene istaknute na web stranici www.obuca-kundid.hr izražene su u kunama. Trošak PDV-a je uračunat u cijenu proizvoda. U cijene proizvoda nisu uključeni troškovi dostave iz razloga se isti posebno plaćaju, ovisno o cijeni poštarine.

    4. Troškovi dostave

Cijena dostave iznosi 35,00 kn. Poštarinu za narudžbe iznad 500,00 kn snosi Prodavatelj.

     5. Uvjeti i rokovi plaćanja, uvjeti isporuke robe, vrijeme isporuke robe

Proizvodi se naručuju slanjem e-maila na info@obuca-kundid.hr, ukoliko je traženi proizvod dostupan Prodavatelj obavještava Kupca o lokacijama prodavaonica u kojima se nalazi traženi proizvod, ili na zahtjev Kupca proizvod dostavlja nakon što Kupac plati naručeni proizvod na transakcijski račun Prodavatelja (Privredna banka Zagreb ) HR6023400091110011471. Ako je uplata uredno izvršena i vidljiva na računu Prodavatelja, Prodavatelj će pristupiti isporuci naručenih proizvoda. Račun za narudžbu dostavlja se u pošiljci zajedno s robom.

Isporuka će uslijediti najkasnije u roku 10 radnih dana od vidljive uplate na računu Prodavatelja. Ukoliko se pojavi nemogućnost isporuke odabranog proizvoda, Prodavatelj je dužan odmah obavijestiti Kupca, a Kupac ima pravo raskinuti ugovor i tražiti povrat novca ili pristati na naknadni rok za isporuku.

Dostava se obavlja sukladno uvjetima korištenja usluga dostavne službe, a smatra se izvršenom u trenutku predaje proizvoda dostavnoj službi.

    6. Jednostrani raskid ugovora

Samo Kupac koji je sklopio Ugovor na daljinu na gore opisani način ima pravo, ne navodeći razloge za to, jednostrano raskinuti ugovor u roku od 14 dana. Rok od 14 dana započinje teći od dana kada je Kupcu ili trećoj osobi određenoj od strane Kupca, a koja nije prijevoznik/dostavljač, roba koja čini predmet ugovora predana u posjed.

Kupac je dužan prije isteka roka za jednostrani raskid obavijestiti Prodavatelja o svojoj odluci da raskine ugovor i to putem Obrasca za jednostrani raskid Ugovora i koji se može elektronički ispuniti i poslati na mail adresu: info@obuca-kundid.hr. Potvrdu primitka obavijesti o jednostranom raskidu ugovora, Prodavatelj će dostaviti, bez odgađanja, elektroničkom poštom.

Ako Kupac jednostrano raskine Ugovor, izvršit će se povrat novca koji je Prodavatelj primio od Kupca, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada Prodavatelj od kupca zaprimi Zahtjev za jednostrani raskid Ugovora. Troškove povrata robe snosi Kupac. Povrat novca izvršit će se tek nakon što roba bude vraćena Prodavatelju. Kupac je robu dužan vratiti odmah, a najkasnije u roku 8 dana od dana kada je Prodavatelju uputio odluku o jednostranom raskidu. Kupac je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom. Ukoliko je proizvod vraćen neispravan, s većim oštećenjima ili bez dijelova i dokumentacije, te ukoliko se isti ne dostave u roku od 8 dana smatra se da Kupac nije ispunio svoju obvezu povrata robe, te Prodavatelj nije dužan izvršiti povrat uplaćenih sredstava.

Obrazac za jednostrani raskid ugovora

    7. Obavijest o načinu podnošenja prigovora potrošača i Odgovornost za materijalne nedostatke/ Reklamacije

Prodavatelj odgovara za materijalne nedostatke stvari koje prodaje na svojim stranicama sukladno propisima Republike Hrvatske, posebice Zakonu o obveznim odnosima. Naručeni proizvodi pakirani su na način da se uobičajenom manipulacijom u transportu/dostavi ne oštete. Pri primitku robe provjera ispravnosti narudžbe ovisi o kupcu, u slučaju vidljivog nedostatka proizvoda kod preuzimanja pošiljke, Kupac nije dužan dopremljeni proizvod preuzeti, može odbiti primitak, te ne snosi troškove dostave takvog proizvoda. Smatra se da proizvodi koji su uredno zaprimljeni od strane Kupca nisu imali vidljivi nedostatak. Kupac ima pravo na reklamaciju u odnosu na materijalne nedostatke u rokovima i zbog razloga propisanih odredbama Zakona o obveznim o rokovima.

Sukladno članku 10. Zakona o zaštiti potrošača (Nar. nov., br. 41/14.) obavještavamo potrošače da nezadovoljstvo u odnosu na kupljeni proizvod mogu iskazati na nekoliko opisanih načina. Kupac može pisani prigovor, odnosno reklamaciju, uputiti na e-mail info@obuca-kundid.hr ili poslati fax na broj: 01/6227749 ili pisanim putem na adresu: KUNDID d.o.o., Prilaz Kovačima 5, 10 408 Velika Mlaka sa naznakom Reklamacija.

Kupac ima pravo na opravdani prigovor i na povrat robe u sljedećim slučajevima:

  • isporuka robe koja nije naručena
  • isporuka robe koja ima grešku ili oštećenja koja nisu nastala u transportu

Prodavatelj se obvezuje odgovoriti na pisani prigovor u roku od 15 dana od dana zaprimanja pisanog prigovora. Prodavatelj će smatrati reklamaciju valjanom ako pregledom proizvoda utvrdi da odgovara uvjetima za reklamaciju sukladno Zakonu o obveznim odnosima i Zakonu o zaštiti potrošača. U tom slučaju će u roku od 15 dana od primitka valjane reklamacije zamijeniti proizvod ili vratiti cjelokupan plaćeni iznos uz raskid ugovora. Ukoliko, pak, ustanovi da reklamacija nije pravovaljana, tj. ukoliko reklamaciju odbije, o istome će obavijestiti Kupca u roku od 15 dana od dana primitka reklamacije.

Posebnom regulativom Europske unije, diljem cijele EU sporove vezane uz online kupnju je moguće riješiti putem platforme kojoj možete pristupiti https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/

    8. Trajanje Ugovora

Ugovor koji Kupac sklapa s Prodavateljem jednokratan je ugovor o kupoprodaji proizvoda na daljinu koji je izvršen plaćanjem od strane Kupca, odnosno isporukom sa strane Prodavatelja, u slučaju da ne bude raskinut.

9. Izjava o privatnosti i sigurnosti podataka

Izjava o zaštiti i prikupljanju osobnih podataka

Kundid d.o.o. se obavezuje pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima koji su nužni za realizaciju ugovornih obveza; informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje.

Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici tvrtke Kundid d.o.o. i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti. Isti podaci koriste se u svrhu sklapanja ugovora. Prodavatelj se obvezuje čuvati privatnost osobnih podataka svih Kupaca, te će s istima postupati u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka, odnosno drugim primjenjivim propisima. Sve gore navedene osobne podatke Prodavatelj ne smije neovlašteno upotrebljavati niti učiniti dostupnim trećim osobama, osim u slučajevima kada to poseban zakon dozvoljava ili je pak potrebno u svrhu realizacije ugovornih obveza.

Kako bi posjet ovoj internetskoj stranici bio što ugodniji, funkcionalniji i praktičniji, ova internet stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija, takozvanih cookies (kolačići). Oni služe da bi web stranica radila optimalno i kako bi se poboljšalo vaše iskustvo pregledavanja i korištenja. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne.

Što je cookies (kolačić)?
Kolačić je dio informacija spremljenih na vaše računalo, mobitel ili tablet. Kolačići u pravilu spremaju vaše postavke, postavke za web stranicu i sl. Nakon što opet otvorite web stranicu, vaš internetski preglednik šalje natrag kolačiće koji pripadaju ovoj web stranici. To omogućuje stranici da prikaže informacije prilagođene vašim potrebama. Kolačići mogu imati širok raspon informacija, uključujući i dio osobnih informacija. Takve informacije mogu biti spremljene jedino ako vi to omogućite. Sama web stranica ne može dobiti pristup informacijama koje im niste dali te ne mogu pristupiti niti jednoj drugoj datoteci na vašem računalu.

Kako ih onemogućiti?
Želite li onemogućiti spremanje kolačića na svoje računalo, možete to učiniti. Sam čin blokiranja mogao bi imati negativan učinak na korištenje web stranice. Kako bi isključili kolačiće, potrebno je namjestiti postavke i konfiguracije vašeg internetskog preglednika. U izborniku preglednika odaberite pomoć i informacije o kolačićima te slijedite upute.

Što su privremeni kolačići?
Privremeni kolačići ili kolačići sesije uklanjaju se s računala po zatvaranju internet preglednika. Pomoću njih web-mjesta pohranjuju privremene podatke.

Što su stalni kolačići?
Stalni ili spremljeni kolačići ostaju na računalu nakon zatvaranja programa internet preglednika. Pomoću njih web-mjesta pohranjuju podatke, kao što su ime za prijavu i lozinka, tako da se ne morate prijavljivati prilikom svakog posjeta određenom mjestu.